Taart

Benodigdheden:

Ronde springvorm 26 cm
Blender
Kom

Ingrediënten:

  • 150 ml kokosolie
  • 6 eieren
  • 150 ml rijstemelk
  • 100ml ahornsiroop
  • 350 gram speltmeel
  • 400 gram geraspte wortels
  • 1 theelepel kaneel
  • zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille poeder
  • 2 theelepels speculaaskruiden

Verwarm de oven op 180 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje , meng de eieren rijstmelk, kokosolie en ahornsiroop in een kom en voeg daarna de andere ingrediënten toe. Goed roeren! Vet vervolgens de bakvorm in met kokosolie, giet het mengsel erin en leg het in de voorverwarmde oven. Bak de taart in 60-70 minuten gaar. En laat deze afkoelen.

 

Gezonde frosting:

Ingrediënten:

  • 180 gram cashewnoten, geweekt voor min 4 uur
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels maple syrop
  • ½ kopje water
  • 1 theelepel vanilepoeder
  • snufje zout

Bereiding:

Mix alle ingrediënten in de keukenmachine totdat je een gladde massa hebt. Zet het in de koelkast voor minimaal een uur.

Als je cake is afgekoeld smeer je de frosting over de taart, en voeg je nog wat rasp van de wortel toe