Pompoencake, een lekkere herfstige snack

Het is herfst dus wat is er lekkerder dan iets bereiden met Pompoen!

Pompoen super gezond omdat het boordevol vitaminen en mineralen zit, zoals ijzer, noten en zaden, maar ook de pitten van de pompoen houden ons hart gezond en helpt bij het verlagen van je cholesterol.

Ingrediënten:

  • 400 gram pompoen, evt in blokjes al te verkrijgen in de supermarkt
  • 150 gram kokosvet
  • 50 gram plantaardige melk, denk aan soya, amandel, rijst, haver
  • 5 eieren
  • 200 gram speltmeel
  • 50 of 75 gram havermout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden of pumpkin spice
  • 1 theelepel ongezoete vanillepoeder
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels lijnzaad

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Maal de pompoen fijn mt de keukenmachine
  • Laat de boter smelten, meng dit met de speltmeel, havermout, bakpoeder, kaneel en koekkruiden honing eieren en melk
  • Voeg de pompoen toe en roer er met een vork doorheen
  • Giet het in een cakevorm eventueel met bakpapier erin en schenk het mengsel daarin
  • Versier de bovenkant met de pompoenpitten en lijnzaad
  • Bak de cake in 50 a 60 minuten

 

Bron: Charlie’s Kitchen