Gezond ijsje van frambozen, avocado en kokos yoghurt

Frambozen- Avocado sorbet

Benodigdheden: blender of keukenmachine, 2 kommetje, bakje, ijsschepper
Vriezertijd banaan: 2 uur
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten
Voor 2 sorbets

  • 1 banaan
  • 250 gram bevroren frambozen
  • ½ avocado
  • 2 eetlepels kokos yoghurt
  • ½ theelepel vanillepoeder (bijvoorbeeld van Jacob Hooy)
  1. Snijd de banaan in stukjes, leg ze in een bakje en zet het voor minimaal 2 uur in de vriezer
    Zodra de bananen stukjes goed bevroren zijn, kun je de sorbet binnen 5 minuten maken en eten
  2. Zet de 2 kommetjes voor 10 minuten in de vriezer
  3. Doe alle ingrediënten in de blender en mix het allemaal tot een dikke massa
  4. Haal de kommetjes uit de vriezer en schep de sorbet er met een ijsschepper in
  5. Versier eventueel met bosvruchten, blauwe bessen, frambozen

Tip: snijd meerdere bananen in stukjes en leg ze alvast in de vriezer. Zodat je aankomende dagen vaker een heerlijke sorbet kan maken.