Frambozen- Avocado sorbet
Benodigdheden: blender of keukenmachine, 2 kommetje, bakje, ijsschepper
Vriezertijd banaan: 2 uur
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten
Voor 2 sorbets
- 1 banaan
- 250 gram bevroren frambozen
- ½ avocado
- 2 eetlepels kokos yoghurt
- ½ theelepel vanillepoeder (bijvoorbeeld van Jacob Hooy)
- Snijd de banaan in stukjes, leg ze in een bakje en zet het voor minimaal 2 uur in de vriezer
Zodra de bananen stukjes goed bevroren zijn, kun je de sorbet binnen 5 minuten maken en eten - Zet de 2 kommetjes voor 10 minuten in de vriezer
- Doe alle ingrediënten in de blender en mix het allemaal tot een dikke massa
- Haal de kommetjes uit de vriezer en schep de sorbet er met een ijsschepper in
- Versier eventueel met bosvruchten, blauwe bessen, frambozen
Tip: snijd meerdere bananen in stukjes en leg ze alvast in de vriezer. Zodat je aankomende dagen vaker een heerlijke sorbet kan maken.