Citroencake
Cake:
- 150 gram havermeel
- 150 gram volkoren smeltmeel of Boekweit of amandelmeel
- 1 tl zuiveringszout (baking soda)
- snufje zeezout
- 40 gr maanzaadjes
- 2 eieren
- 60 ml ahornsiroop
- 250 ml havermelk
- rasp van citroen
- sap van 2 citroenenFrosting
- 3 el honing
- 100 g kokosboter
- 2 el kokosolie gesmolten
- 60 ml water
- snufje zeezout
- 1 el citroensap
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden. Vet het cakeblik in en leg een stukje bakpapier op de bodem van de vorm en vet ook in.
- Maak de cake door de droge ingredient in de kom te doen en alles goed door elkaar te roeren
- Klop vervolgens in een andere kom de eieren luchtig en doe de rest van de natte ingrediƫnten erbij
- Meg goed, voeg toe aan de droge ingrediƫnten en roer alles vervolgens goed door.
- Schenk het beslag in de cakevorm en zet 40 minuten in de oven en bak de cake goudbruin
na het afkoelen kun je hem eruit halen en dan is het tijd voor de frosting
- De frosting maak je van honing, kokosboter, kokosolie, water zout en citroensap in een blender of keukenmachine.
Spatel de frosting over de cake en als het hard is geworden verwarm het dan iets en roer los
Rasp nog wat citroenschil en strooi erbovenop
Uit het boek van Rens Kroes, Party Edition
Meer heerlijke recepten en suggesties om gezond maar lekker te eten?