Recept is voor ongeveer 6 kleine pannekoeken

Ingredienten:

Pannekoeken:

  • 75 gram boekweitmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 1 st eierdooier
  • mespuntje fijn zeezout
  • 215 gr amandel-haver of rijstemelk
  • 1/2 theelepel natriumbicarbonaat
  • 1 theelepel appelazijn

Overig:

  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1-2 stuks elstar appels
  • 1/2 eetlepel kaneel gemalen
  • Blauwe bessen
  • Schappen of geiten yoghurt

Bereidingswijze:

Meng alle ingredienten voor de pannekoeken bij elkaar tot een gladde massa en verhit een bakpan met 1 theelepel kokosvet.

Maak 2 pannekoeken in de pan en bak vervolgens 2-3 minuten per kant. Stapel ze op een bord om warm te houden.

Na het bakken van de pannekoeken doe je 1 eetlepel roomboter in de pan en bak je de appel partjes en voeg als laatste de kaneel toe

Serveer met yoghurt, blauwe bessen en strooi wat pitten en zaden over de pancakes heen

Smullen maar!