Ingrediënten:

  • 1 grote tomaat of 100 gram cherrytomaten
  • 1 a 2 teentjes knoflook
  • 200 gram courgette
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels pesto
  • handje ongebrande noten
  • snuf zeezout
  • peper naar wens
  • 100   gram  zachte geitenkaas

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 175 graden
  2. Vet de bakvorm eventueel in met wat kokosolie
  3. Halveer  de tomaatjes en snij de tomaat in stukjes. Doe dit ook met de knoflook.
  4. Bak de tomaatjes enkele minuten samen met de  knoflook in een bakpan voor zo’n 5 a 10 minuten, zet het daarna even weg
  5. Rasp je courgette fijn  en dep droog met  een  theedoek zodat deze niet te nat is
  6. Spatel de eieren, het amandelmeel bakpoeder  en pesto er door heen
  7. Spatel  de noten door het beslag voeg wat  zout en peper toe
  8. Schenk het beslag in een bakvorm, en doe de stukjes geitenkaas en het tomatenmengsel er over heen.
  9. Doe  de cake in de oven voor  30 minuten
  10. Smullen maar na 30 minuten

Bron: oh my Pie!