Geroosterde bloemkool met kruiden uit de oven

Geroosterde bloemkool

Voor 2 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Benodigdheden: bakpapier, kommetje

Ingrediënten:
1 grote bloemkool

Marinade:
2 eetlepels kokosolie, gesmolten
1 theelepel zout
1 eetlepel paprikapoeder
½  eetlepel kurkuma
½ theelepel peper
½ theelepel komijnpoeder
Sap van ¼ citroen
1 theelepel verse gember, uitgeperst

Bereiding:
1. Bekleed de bakplaat met bakpapier  en verwarm de oven voor op 200 graden
2. Haal de groene bladeren van de bloemkool en snijd de onderkant recht af zodat hij stabiel en rechtop in de oven kan blijven staan
3. Zet de bloemkool op de bakplaat
4. Doe de ingrediënten voor de marinade in het kommetje en roer het goed door elkaar
5. Giet de marinade over de bloemkool, wrijf het met de handen of veeg met een kwastje  er goed in en zorg ervoor dat de hele bloemkool bedekt is met marinade
6. Zet de bakplaat met bloemkool voor 50 minuten in de oven totdat de buitenkant mooi bruin is en de binnenkant gaar