Geroosterde bloemkool
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Benodigdheden: bakpapier, kommetje
Ingrediënten:
1 grote bloemkool
Marinade:
2 eetlepels kokosolie, gesmolten
1 theelepel zout
1 eetlepel paprikapoeder
½ eetlepel kurkuma
½ theelepel peper
½ theelepel komijnpoeder
Sap van ¼ citroen
1 theelepel verse gember, uitgeperst
Bereiding:
1. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden
2. Haal de groene bladeren van de bloemkool en snijd de onderkant recht af zodat hij stabiel en rechtop in de oven kan blijven staan
3. Zet de bloemkool op de bakplaat
4. Doe de ingrediënten voor de marinade in het kommetje en roer het goed door elkaar
5. Giet de marinade over de bloemkool, wrijf het met de handen of veeg met een kwastje er goed in en zorg ervoor dat de hele bloemkool bedekt is met marinade
6. Zet de bakplaat met bloemkool voor 50 minuten in de oven totdat de buitenkant mooi bruin is en de binnenkant gaar