(Voor 4 personen)
Ingredienten:
- 500-600 gram boekweitpasta
- 10 tomaten
- 2 tenen knoflook
- 1 pepertje (klein)
- 2 aubergines in plakjes
- 1 courgette in plakjes
- 20 blaadjes verse basilicum
- 2 kopjes olijfolie
- zout en peper na smaak
Bereidingswijze:
Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze even staan. Spoel ze na een half uur af met water en laat ze uitlekken in een vergiet. De courgette snij je in plakjes (hoeven niet in het zout). Bak de aubergines zacht in de olijfolie. En laat ze uitlekken op keukenpapier. Of gebruik een grillplaat.
Snijd de tomaten fijn en pers de knoflook uit. Snipper de peper zeer fijn. Verhit een kopje olijfolie en bak daarin zacht de tomaten, pepertje en knoflook tot de tomaten fijn zijn. breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de boekweitpasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze uitlekken.
Scheur de basilicum in stukjes en vermeng met de pasta, tomatensaus en de aubergine en courgette.
Bron: Boek het hormoonbalansdieet 78 recepten voor een perfect figuur