Bietenburger met salade van wortel, walnoten en rozijnen

Bietenburger met salade

 Benodigdheden voor dubbele portie burgers (restant voor volgende dag)

  • 100 gram havervlokken
  • 150 gram rode bieteen voorgekookt
  • 100 gram kikkererwten voorgekookt
  • sap ½ limoen
  • 1 tl kaneel
  • 1 stengel lente- ui
  • peper en zeezout
  • kokosolie

 Salade:

  • 75 gram sla naar keuze
  • 1 handje julienne-wortel
  • ½ komkommer
  • ½ avocado
  • 5 cherrytomaatjes
  • 1 tl tahin
  • 1 el appelcider azijn
  • scheutje olijfolie
  • 4 halve walnoten
  • paar rozijnen
  • kiemen naar keuze

 Bereiding bietenburger:

  • De havervlokken in de blender en mix tot er meel onstaat
  • Haal de bietjes uit de verpakking en spoel ze af, snij in stukken en voeg toe in de blender of keukenmachine
  • Spoel de kikkererwten en doe samen met de limoensap, peper, zeezout en kaneel in de blender
  • Snijd de lente-ui in kleine stukjes en voeg die ook toe. Mix alle ingredienten in de blender tot een grove massa
  • Kneed tot 4 of 6 burgertjes
  • Verhit een koekenpan met kokosolie en bak ze aan beide kanten mooi bruin

 Bereiding salade

  • Doe de wortel julienne in een kom
  • Snij de komkommer in kleine blokjes.
  • Snij de avocado in kleine blokjes
  • De Cherrytomaatjes doormidden
  • Voeg alles toe in de kom
  • Maak een dressing met de tahin, appelcider-azijn en olijfolie
  • Roer goed door en giet over de salade
  • Voeg de walnoten, kiemen en rozijnen toe

 Schep de salade op en de bietenburgers op of naast de salade

Bron: Jasper Alblas-Vegetarisch afslankplan