Bietenburger met salade
Benodigdheden voor dubbele portie burgers (restant voor volgende dag)
- 100 gram havervlokken
- 150 gram rode bieteen voorgekookt
- 100 gram kikkererwten voorgekookt
- sap ½ limoen
- 1 tl kaneel
- 1 stengel lente- ui
- peper en zeezout
- kokosolie
Salade:
- 75 gram sla naar keuze
- 1 handje julienne-wortel
- ½ komkommer
- ½ avocado
- 5 cherrytomaatjes
- 1 tl tahin
- 1 el appelcider azijn
- scheutje olijfolie
- 4 halve walnoten
- paar rozijnen
- kiemen naar keuze
Bereiding bietenburger:
- De havervlokken in de blender en mix tot er meel onstaat
- Haal de bietjes uit de verpakking en spoel ze af, snij in stukken en voeg toe in de blender of keukenmachine
- Spoel de kikkererwten en doe samen met de limoensap, peper, zeezout en kaneel in de blender
- Snijd de lente-ui in kleine stukjes en voeg die ook toe. Mix alle ingredienten in de blender tot een grove massa
- Kneed tot 4 of 6 burgertjes
- Verhit een koekenpan met kokosolie en bak ze aan beide kanten mooi bruin
Bereiding salade
- Doe de wortel julienne in een kom
- Snij de komkommer in kleine blokjes.
- Snij de avocado in kleine blokjes
- De Cherrytomaatjes doormidden
- Voeg alles toe in de kom
- Maak een dressing met de tahin, appelcider-azijn en olijfolie
- Roer goed door en giet over de salade
- Voeg de walnoten, kiemen en rozijnen toe
Schep de salade op en de bietenburgers op of naast de salade
Bron: Jasper Alblas-Vegetarisch afslankplan