OVER MIJ - Francisca van den Berg, Hormoon- en gewichtsexpert

Schrijf je in voor de gratis INTERMITTENT FASTING 5-daagse voor blijvend gewichtsverlies en happy hormonen

OVER FRANCISCA VAN DEN BERG

Hi! Ik ben Francisca van den Berg en sinds enkele jaren ben ik van accountant getransformeerd in voeding- en hormoonexpert.

Al sinds mijn tienerjaren wist ik het: ik ging accountant worden.

Toen ik jarenlang als accountant werkte merkte ik dat het niet goed met mij ging. Lange dagen, veel stress en slechte voeding… Ik was uitgeput, moe, en zag er veel ouder uit. Het was alles behalve plezierig voor mijn lichaam, ik was niet blij met mijzelf en al helemaal niet met de extra kilo’s die ik meedroeg.

Aan alles voelde ik dat er iets moest veranderen, maar hoe? Ik kwam in aanraking met een coach en ben gaan leren hoe ik weer voor mezelf kon gaan zorgen en hoe ik mijn lichaam weer in balans kon krijgen. Ik viel 20 kilo af, voelde me fitter en het belangrijkste: ik zat weer écht lekker in mijn vel.

Door mijn eigen ervaringen werd ik in mijn directe omgeving veel gevraagd om advies te geven. Ik besloot het roer om te gooien, dit gun ik andere vrouwen ook!

Hormoonfactor trainer

Met een nieuw ondernemersdoel voor ogen ging ik fris en vol energie aan de slag. Het werd mijn missie om een praktijk te starten waar ik mensen zowel van binnen, als van buiten kon helpen. Ik behaalde opleidingen tot: natuurvoedingsadviseur, orthomoleculaire darmtherapie, detoxcoach, evocircadian coach en hormoonfactor trainer. Op dit moment ben ik nog studerende voor Hormoontherapeut.

Ik startte mijn succesvolle praktijk en inmiddels zijn mijn online programma’s ‘De Reset je Hormonen Methode’ en de Intermittent Fasting 30-daagse daarbij gekomen.

Hormonen: ik vind ze het meest fascinerende wat er is. Het vrouwelijk lichaam en hormonen: hoe kunnen we onze hormonen nou zo beïnvloeden dat we vol energie in de ochtend op staan, geen opgeblazen gevoel hebben, een gewicht wat bij je past en daardoor een heerlijk leven kunnen leiden? Welkom, ik help je graag!

Met mijn kennis en persoonlijke ervaring wil ik graag bewustwording bij vrouwen over hun hormonen teweegbrengen. Door te kijken naar de hormonale werking van hun lichaam, help ik vrouwen om gelukkig en ontspannen te leven. Daarnaast geef ik als spreker graag lezingen en workshops voor bedrijven als preventieve zorg voor werknemers.

Meer over mij:

 • Ontspanning vind ik in Zeeland en ik houd van natuur, bos duinen en zee
 • Mijn ‘guilty pleasure’ is een heerlijk glas procesco
 • Je kunt mij wakker maken voor worteltjestaart 
 • Ik hou absoluut niet van spruitjes
 • Tot mijn 30e lustte ik bijna geen groente!
 • Ik ben 20 kilo zwaarder geweest 
 • Alle diëten heb ik geprobeerd, maar ik ga nu nooit meer op dieet
 • Ik heb geen kinderen, maar wel 2 lieve Britse Kortharen
 • Marcel is de liefde van mijn leven en we zijn heel gelukkig samen
 • Een beetje gek doen (en zijn); ik hou ervan!
 • Mijn dag start ik met een koude douche en een glas bleekselderij en iedere dag wandel ik een stuk buiten

 

OPLEIDINGEN

WELKE KENNIS HEB IK?

Natuurvoedingsadviseur (Civas)

Hormoonfactor trainer (Sonnevelt opleidingen)

Detox coach (Innerwave)

Gewichtsconsulent

Sportvoeding

Hormoontherapeut

Orthomoleculaire darmtherapie

Bio identieke hormonen (Leo van der Zijde)

Hormoonbalans voor vrouwen (Ralph Moorman)

Masterclass Schildklierproblemen

Masterclass Bijnier Uitputting

Masterclass Intermittent fasten

SUCCESVERHALEN

WAT LEVERDE WERKEN MET MIJ OP?

LAURA BELLAI

Ik heb Francisca zowel in haar praktijk aan het werk gezien als op locatie bij diverse workshops en lezingen. Elke keer ben ik weer verrast door de enorme kennis die zij bezit. Door deze kennis en haar ervaring legt Francisca ogenschijnlijk gemakkelijk de vinger op de zere plek en zorgt voor een passende oplossing. Haar motivatie is je goed te helpen maar ze legt je niets op, en dat werkt juist weer motiverend. Haar blik vanuit de hormoonbalans op gezondheid en gewicht vind ik verhelderend, en ik merk dat het werkt. Een aanrader!

CAROLIEN VAN DE KAMP

Francisca heb ik van dichtbij mogen zien werken. Dan komt passie, focus en enthousiasme om de hoek kijken. In werkelijk alles wat ze neerzet is ze zo professioneel bevlogen. En juist dát is wat mensen enthousiasmeert om gedragsveranderingen te kunnen bewerkstelligen. Een fijne vleug humor in haar werk maakt dat ze een vrolijke en warme vrouw is. Die vrouwen echt van een deskundig advies kan voorzien. Lifestyle Next Level voel ik sterk bij haar.

ANNE WIERCKX

Zelden heb ik iemand meegemaakt die zo toegewijd is als Francisca. In een paar jaar heeft zij zoveel kennis opgedaan. Is zij de go-to person als het om hormonen gaat en weet zij je altijd te inspireren.Met één been in de overgang besloot ik om haar programma Reset je Hormonen te gaan volgen.Het was absoluut geen straf. De recepten zijn heerlijk, heb ik mijn energie weer terug, voel ik mij veel beter en ben ik zomaar wat gewicht kwijt. Love it!!Als jij het gevoel hebt een “reset” nodig te hebben dan moet je absoluut bij Francisca zijn. Thanks Sis!