Omega3

OMEGA3 EN JOUW GEZONDHEID

Waarom heb jij Omega3 écht nodig?

“Ik eet 2x in de week vis, dat is toch voldoende?” Dit antwoord krijg ik regelmatig van de mensen die ik help, als ik ze vraag of ze een goede dosis Omega3 als aanvulling gebruiken. Helaas is dat niet voldoende om genoeg Omega3 in je lichaam op te bouwen en ervoor te zorgen dat je geen overschot van Omega6 in je lichaam krijgt..
Om voldoende Omega3 binnen te krijgen via je voeding, zou je dagelijks 4 in het wild gevangen haringen moeten eten. Ik ken niemand die dit dagelijks doet… Daarom wil ik je meer vertellen over de voordelen van Omega3 voor jouw gezondheid.

WAAR ZORGT OMEGA3 NU VOOR?

Wat doet Omega3 voor jouw lichaam?

Voorkomt ontstekingen.
Voorkomt vage pijntjes en vage klachten.
Zorgt voor een mooie huid.
Verlaagt risico op hart- en vaatziekten, kanker, alzheimer, artritis, hersenbloedingen en andere ziektebeelden.
Je bent helderder in je hoofd.
Meer energie.
En voor mij een belangrijke: het is een mega goede ondersteuner bij hormonale klachten, zoals stemmingswisselingen, opvliegers en menstruatieklachten.
Betere opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen.

HEB JIJ OMEGA3 NODIG?

Ervaar jij vage klachten?

Naast Omega3 bestaat er ook Omega6. Dit zijn eigenlijk de ongezonde vetten die je vindt in brood, koek, frituur en ander geproduceerde voeding. Indien je dit regelmatig eet zonder Omega3 aan je menu toe te voegen, dan heb je een verstoorde vetzurenbalans. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen, vage klachten of ziekten.

Ervaar jij nu hormonale disbalans, vermoeidheid, ontstekingen, regelmatig ziek zijn, geen concentratie, moeite met afvallen en zit je niet lekker in je vel? Test dan eens of jij een goede vetzurenbalans hebt én begin om een hoogwaardige dosis Omega3 te gebruiken. Ik werk zelf samen met het merk Zinzino.

Omdat Omega3 zo ontzettend belangrijk is ook voor onze hersenen, raad ik iedereen aan dit preventief te gebruiken. Het is ook zeker goed voor je kinderen.

OMEGA3 IS EEN HORMOONBOOSTER

1. WAT IS DE BETEKENIS VAN DE VERSCHILLENDE VETTEN?

Vetzuren- belangrijker dan de meesten denken

In de jaren ’80 dacht men dat het goed was om vetarme levensmiddelen te eten en nog steeds denken mensen dat we dik worden, of niet afvallen, als we vetarm gaan eten. Maar niets is minder waar. Wij hebben juist verschillende vetten nodig, maar dan wel goede vetten. Hier worden we niet dik van. We komen aan van koolhydraten en suikers.

Alleen zijn niet alle vetten hetzelfde

Zoals uit de tabel blijkt, zijn de onverzadigde vetten goed voor ons lijf. Omega3 en Omega6 zijn essentieel meervoudige vetzuren en dit betekent dat ons lichaam deze niet zelf kan aanmaken, maar dat we deze uit voeding moeten halen. In tegenstelling tot Omega9.

Omega 3 vetzuren zijn een groep meervoudige onverzadigde vetzuren. De voordelen van Omega3 zijn o.a.: voorkomen van hart-en vaatziekten, artritis en depressies. Verlagen het cholesterolgehalte in het bloed en zijn onder meer van belang voor de oogfunctie en de hersenstofwisseling. Omega 3 vind je bijvoorbeeld in: lijnzaad, chiazaad, hennepzaad en ook in vette vissoorten.

Omega 6 vetzuren zijn de slechtere vetten en zorgen voor meer ontstekingen in het lichaam. De zogenoemde transvetten en zit in veel verpakte producten verwerkt

Omega 9 zit bijvoorbeeld in olijfolie en avocado en zijn tevens gezonde vetten.

De juiste verhouding is van belang voor je gezondheid.

Hoe kom je weer in balans?

De meeste mensen krijgen te veel Omega6 binnen in plaats van Omega3. Onze voeding is zoveel veranderd ten opzichte van onze voorvaderen. Zij kregen de gelijke hoeveelheid Omega3 en Omega6 binnen met een ideaal van 1:1.  Vandaag eet een gemiddeld persoon grote hoeveelheden Omega6 door plantaardige olie en gemoderniseerde bewerkte levensmiddelen, maar slechts enkele levensmiddelen hebben een hoog gehalte Omega3, zoals vette vis en traditioneel voedsel van het plantenrijk.

Tegenwoordig is het Europese gemiddelde 15:1 en 25:1 of zelfs hoger. Ons lichaam moet dus proberen om 25 keer meer Omega6 dan Omega3 gelijktijdig af te breken.

Het meest effectieve is dus om dagelijks meer Omega 3 binnen te krijgen door visolie te nemen. Helaas is de meeste vis tegenwoordig zwaar vergiftigd, waardoor de meeste visolie niet zo gezond meer is, maar eerder schadelijk. Zorg dus voor een goede Omega3 visolie, anders vervuil je alsnog je lichaam. De visolie van Zinzino ondergaat een raffinageproces om alle schadelijke stoffen te elimineren en zij voegen polyfenolen weer toe.

2. OMEGA3 BIJ HORMONALE DISBALANS EN ANDERE GEZONDHEIDSKLACHTEN

Bij een hormonale disbalans, of als jij vage klachten ervaart, moet er eerst balans in je lijf komen. Denk zeker ook aan de verhoudingen tussen Omega3 en Omega6 zoals ik uitlegde in het vorige stuk.

Vanuit onze vetzuren worden onze hormonen aangemaakt. Voldoende gezonde vetten zijn dus van essentieel belang voor een gezond lichaam zonder ontstekingen en vage klachten. Daarnaast merk ik dat veel klanten door de aanvulling zich sterker, energieker en helderder in hun hoofd voelen.

Hierna volgen 16 gezondheidsvoordelen van Omega3 vetzuren onderbouwd door wetenschap. Bron: Juglen Zwaan.

1. Omega3 helpt tegen depressie en angst

Symptomen zijn: terneergeslagenheid, futloosheid en algehele lusteloosheid. Omega3 helpt bij de ondersteuning van depressie en angststoornissen. EPA blijft het effectiefst te zijn in het bestrijden van depressie.

2. Omega3 kan de gezondheid van de ogen verbeteren

Omega3 is een belangrijke bouwstof voor het netvlies van de ogen met name DHA, het kan helpen bij het voorkomen van maculadegeneratie, wat vermindering van het gezichtsvermogen en blindheid kan veroorzaken.

3. Omega3 kan bij zwangerschap en na de geboorte de hersengezondheid verbeteren

Voor de ontwikkeling van het kind is het van cruciaal belang om tijdens de zwangerschap en vlak na de geboorte te zorgen voor voldoende Omega3.

Denk aan:

 • Hogere intelligentie
 • Betere communicatie en sociale vaardigheden
 • Minder gedragsproblemen
 • Minder risico op ontwikkelingsachterstand
 • Verminder risico op ADHD, autisme en hersenverlamming

Een van de studies laat zien dat kinderen van moeders met een verstoorde verhouding Omega3 en -6 vetzuren geboren worden met meer vetcellen dan kinderen van moeders met een goede vetzurenbalans. Zij worden hierdoor geprogrammeerd voor overgewicht.

4. Omega3 heeft positieve invloed op risico factoren voor hartziektes

Het gaat hierom:

Tryglyceriden: Omega3 kan de hoeveelheid tryglyceriden in het bloed substantieel verlagen meestal tot ongeveer 15-30%.

Bloeddruk: Omega3 kan de bloeddruk bij mensen met hoge bloeddruk verlagen.

HDL-cholesterol: Omega3 kan het goede HDL cholesterolniveau verhogen.

Bloedstolling: Omega3 kan voorkomen dat de bloedplaatjes kan samenklonteren.

Ontsteking: Omega3 verlaagt de productie van een aantal stoffen die bij een ontstekingsreactie vrij komen.

Plak: Omega3 helpt het voorkomen van plak, wat de aderen kan vernauwen en verharden.

5. Omega3 kan symptomen van adhd bij kinderen verminderen

Dit kan onder andere leiden tot meer oplettendheid en minder hyperactiviteit, impulsiviteit en agressie.

6. Omega3 kan symptomen van metabool syndroom verminderen

De insuline resistentie kan verminderen, ontstekingen kunnen worden bestreden en verschillende hartziekten risico’s kunnen lager worden.

7. Omega3 kan ontstekingen tegengaan

Inmiddels is bekend dat ontstekingen, zeker langdurige, een bijdrage leveren aan vele Westerse ziekten. Omega3 zorgt ervoor dat deze ontstekingen voorkomen worden, of hersteld kunnen gaan worden.

8. Omega3 kan auto-immuunziekten bestrijden

Omega3 kunnen helpen bij het bestrijden van verschillende auto immuunziektes.

9. Omega3 kan psychische stoornissen verbeteren

Omega3 zorgt ervoor dat stemmingswisselingen verminderen, en je helderder en vol focus kunt denken.

10. Omega3 kan leeftijd gerelateerde geestelijke achteruitgang en alzheimer bestrijden

11. Omega3 kan astma bij kinderen verminderen

12. Omega3 kan vet in de lever verminderen

De Omega3 vetzuren blijken vet in de lever bij mensen met niet-alcoholische leververvetting te verminderen.

13. Omega3 kan goed zijn voor botten en gewrichten

Omega3 kan zorgen voor verbetering in botsterkte en bij gewrichtspijn. Dus daarmee een lager risico op osteoporose en artritis.

14. Omega3 kan menstruatiepijn verlichten

Er blijkt zelfs uit studies dat het beter helpt dan ibuprofen bij het behandelen van ernstige menstruatiepijn.

15. Omega3 kan wellicht zorgen voor een betere slaap

16. Omega3 is goed voor de huid

Het zorgt bij de huid voor:

 • productie van huidvet.
 • vochtbalans in de huid.
 • voorkomen van acne.

3. WAAROM ZINZINO?

Dit is voor mij heel duidelijk geworden. Ik slikte zelf een visolie, al jarenlang. Ik deed de vetzuren test doen en wat bleek? Ik had niet de juiste verhouding en was dus uit balans. Toen ik de visolie van Zinzino ben gaan gebruiken, merkte ik het volgende:

 • Helderder in mijn hoofd en meer energie.
 • Stabiele bloedsuikerspiegel en geen snaaimomenten meer.
 • Makkelijk in te nemen en zelfs door een smoothie te doen, ook heel handig voor kinderen.
 • Wordt maandelijks netjes thuis bezorgd.
 • Mijn vetzuren zijn nu in balans.
 • En ik bespaar, want Zinzino is voordeliger.

zinzino

1. Hoge dosering EPA en DHA.
2. De meest geteste Omega3.
3. Super aantrekkelijke actie. Een starterspakket van 2 flessen van 300 ml + 2 travel size flesjes van 100 ml én bloedmetingen voor 156,- euro. Daarna betaal je 32,50 euro per maand, inclusief verzendkosten.
4. Tevens in VEGAN versie verkrijgbaar.
5. Diverse smaken.
6. Ook in capsules verkrijgbaar.
7. Hoogwaardige Polyfenolen voor betere opname en stabiliteit van de olie & polyfenolen zijn ook krachtige ontstekingsremmende middelen die ontstekingsenzymen en weefsel beschadigden enzymen blokkeren. Polyfenol, zoals die uit de olijven bezitten ook antioxiderende eigenschappen die de cellen en de bloedlipiden beschermen tegen oxidatieve stress (anti-aging).

BESTELLEN?

neem contact met mij op en ik regel het graag kosteloos en vrijblijvend voor jou!

Ontdek ook het voordeel van deze Omega3 en ervaar welk product het meest past bij jou. Stuur me een bericht en ik neem contact met je op. We bespreken samen wat bij jou past en kijken naar de voordeligste vorm.

Daarnaast ontvang je als extraatje bij de bestelling met vetzurentest een adviesgesprek met mij, waarbij ik je de testuitslagen uitleg en je adviseer. Vul hieronder je gegevens in en ik neem contact met je op.

4. PRODUCTEN ZINZINO

Er zijn verschillende producten van Zinzino en ik adviseer je graag over welke soort Omega3 je kunt kiezen:

 • Balance Olie
 • Vegan olie
 • AquaX olie

Voor meer producten kun je kijken op de volgende pagina.

BEWIJS VAN BALANS IN 120 DAGEN

Onze gecertificeerde laboratoria hebben meer dan 200.000 tests geanalyseerd (augustus 2017), waardoor ‘s werelds grootste database is ontstaan. De gemiddelde Omega 6:3 balans voor mensen die geen Omega3 supplement nemen is 12:1 voor Europa, 15:1 voor Noord-Europa, 25:1 voor USA. Na het nemen van de Omega3 na 120 dagen is de gemiddelde balans minder dan 5:1 en in veel gevallen minder dan 3:1.

VERGELIJKING MET ANDERE PRODUCTEN

We hebben Zinzino producten vergeleken met andere merken.

5. VETZUURMETING

Een onjuist balans van Omega zorgt voor vermoeidheid, vertraagde alertheid, concentratieproblemen, droog haar, droge huid, slaapproblemen, allergieën, gewichtsproblemen, depressies, en nog meer vage klachten.

Zinzino maakt gebruik van een zelftest voor het analyseren van de Omega3 en Omega6 en andere vetzuren in je bloed. We doen dit door middel van een paar druppels bloed uit je vingertop. En de test meet 11 vetzuren en het volgende:

 • Beschermingswaarde tegen ontstekingen.
 • Je balans Omega6:3.
 • Je Omega3 in je bloed.
 • De omzetting naar Omega6.
 • De hardheid van je celmembraan.
 • Je geestelijke gezondheid.

Na de test kun je de uitslagen binnen 20 dagen opvragen via www.zinzinotest.com. Dit gebeurt geheel anoniem. De bloedmonsters worden geanalyseerd door Vitas A.S. een vooraanstaand laboratorium in Noorwegen.

VOORBEELD VAN BLOEDUITSLAGEN

Mijn eerste meting

Mijn tweede meting

Wil jij ook weten hoe jouw verhoudingen zijn? En wil je werken aan meer balans in je lichaam en minder klachten?

Neem dan contact met mij op via het contactformulier en we gaan als volgt te werk: ik zorg dat jij de juiste producten ontvangt en we gaan de bloedtest doen. Dit kun je thuis uitvoeren door middel van de zelftest, maar je mag ook bij mij langs komen in mijn praktijk en dan help ik je daarbij.

Nadat we de uitslag van de test binnen hebben, vertel ik je de uitkomst en ontvang je van mij een advies. Je gaat starten met de olie en we testen na 4 maanden weer. Je zult zien welke veranderingen er zijn opgetreden, maar je zult al veel eerder de voordelen van de olie gaan ervaren.

6. HOE BESTEL JE?

Wil jij werken aan je gezondheid of heb je nu klachten en wil je daar mee een juiste ondersteuning?  Neem vrijblijvend contact met mij op en ik adviseer jou welke producten bij je passen. Mail gerust naar info@franciscavandenberg.nl 

Heb je geen vragen? Dan kun je ervoor kiezen om zelf te bestellen via onderstaande knop.

Heb je vragen over het bestelproces of heb je hulp nodig vul het contact formulier in en ik help je er graag bij.

BESTELLEN?

neem contact met mij op en ik regel het graag kosteloos en vrijblijvend voor jE!

Wil jij ook het voordeel van deze Omega3 gaan ervaren en kijken welk product het meest past bij jou? Ik regel het graag voor je. Ik neem contact met je op en we bespreken samen wat bij jou past en kijken naar de voordeligste vorm.

Daarnaast ontvang je als extraatje bij de bestelling met vetzurentest een adviesgesprek met mij, waarbij ik je de testuitslagen uitleg en je adviseer. Vul hieronder je gegevens in en ik neem contact met je op.

Ben je therapeut of coach en wil je ook graag met deze producten werken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.