https://franciscavandenberg.nl/

Ik zie mezelf nog in de keuken staan met een fles cola en een gevulde koek.

Dat was echt mijn ontbijt. Waarop ik snel naar school ging. Als lunch at ik 6 tot 8 boterhammen en in de avond de Hollandse pot. Aardappelen en een stukje vlees, veelal varkensvlees en laat ik de Jus niet vergeten! En dan kwam het bij mij zelfs nog voor dat ik ’s avond nog in de cafetaria belande voor een patatje of een kroketje.

Mijn lieve moeder deed haar best. Wat oneindig lief. Maat ik lustte echt te weinig. Ik kan me er nu weinig van voorstellen maar Macaroni met satésaus was mijn favoriete eten!

Toen ik op mezelf ging wonen ging het echt mis.

Mijn moeder zei vaak tegen me; “kind pas nu op je gaat nog eens dik worden”. Ik lachte haar dan uit en zei; “nee joh, ik niet”! Maar langzaamaan werd ik zwaarder en zwaarder totdat ik uiteindelijk 85 kilo woog.

Elk jaar kreeg ik een grotere maat.
Ik keek in de spiegel en voelde mezelf ontzettend dik. Ik zat niet lekker in mijn vel. En mijn kleding ging weer strakker zitten. Dat was het moment waarop ik dacht: dit kan zo echt niet langer doorgaan het moet NU stoppen.

De oplossing.

Bleek later helaas niet de juiste. Ik ben gaan crashen door niets eten dan alleen crackers en water. De kilo’s vlogen eraf en toen ik een 20 kilo kwijt was zag ik er weer goed uit met 65 kilo en een lengte van 1.70. Maatje 38 was een feit. Hier was ik heel blij mee. Maar geleidelijk aan kwamen er steeds weer wat kilo’s bij.

Door te crashen had ik nog steeds niet geleerd wat gezonde voeding was.
En wat ik wel zou moeten eten. Daar was het moment dat ik in de spiegel keek. Mijn kleding zat weer te strak. Mijn buik was echt te dik. En waarom zag ik er zo uitgeblust en moe uit?! In deze fase van mijn leven had ik een ontzettende drukke verantwoordelijke baan met veel reizen, overwerken, veel koffie en de wijntjes. Tja die waren er ook dagelijks. Iedere avond als ik thuis kwam snakte ik weer naar dat glas wijn want hierdoor voelde ik me ontspannen worden en kon ik slapen. Althans dat dacht ik.

Bij een vriendin van mij was een inspirerende voedingscoach.

Dat was het moment dat ik dacht dit is niet voor niets en ik ben met haar gaan praten. Haar kennis sprak mij ontzettend aan en ik herkende mij in alles wat zij mij vertelde. De vermoeidheid als ik ’s morgens op stond. Ik had geen tijd om te eten dus kocht ik maar weer een kant en klare maaltijd. Of sloeg ik het eten over.

Ik zag er als een uitgeputte, overwerkte jonge vrouw uit en dat op mijn 31e.

Na deze ontmoeting heb ik de stoute schoenen aangetrokken.

Ik heb een afspraak ingepland bij de voedingscoach! En ging er nu voor 100% voor. Ik leerde opnieuw boodschappen doen en heb alle suikers, klant en klare maatlijden, pakjes en zakjes zo het huis uit gegooid.

In het begin dacht ik dat ik gek werd.

Een drukke baan en ik was voor mijn gevoel de hele dag met eten bezig. Gelukkig had ik een voedingslijst waar ik me aan mocht houden met heerlijke recepten. Het leek wel een dagtaak dat voorbereiden. En het opeten ook nog eens, want jeetje wat moest ik ineens veel eten.

De 3e week begon het makkelijker te gaan ik kreeg er lol in.

Mijn energieniveau ging echt omhoog en ja ja mijn gewicht ging naar beneden. Ik wist niet dat mijn huid zo glad kon worden. En tot mijn verbazing ging ik iedere dag netjes naar het toilet. Dat was hiervoor meer uitzondering dan regel!

Toen ging ik me er helemaal in verdiepen.

Na 8 weken was ik een nieuwe Francisca die verslaafd was geworden aan gezonde voeding, alle groente van de regenboog at en ervan genoot! Ik keek in de spiegel en was zo ontzettend blij met mezelf. Sinds jaren had ik maatje 36. Vol zelfvertrouwen en na alle complimenten voelde ik me op en top vrouw. Het winkelen was nog nooit zo leuk geweest. Al pakte ik in het begin in de winkels iedere keer 2 maten te groot.

Ik kon nog niet wennen aan mijn nieuwe ik.

Nu wilde iedereen weten hoe heb ik het gedaan had.

Of ik tips en adviezen had! Echt wel. Ik besloot om van mijn hobby mijn beroep te maken en Anumi Vita werd geboren. En nu 5 jaar later,  mijn praktijk Anumi Vita,  en daarnaast mij als expert op het gebied van vrouwen en hormonen. Geef ik lezingen, workshops zowel online als offline en heb ik al honderden vrouwen mogen  helpen naar een gezondere levensstijl.

Zonder te diëten want ook ik dacht net zoals vele vrouwen nu dat een slank lichaam niet voor mij was weggelegd.

Of jij nu meer energie wilt, een slanker lichaam, beter naar het toilet wilt, of geen puistjes meer op een volwassen leeftijd je lifestyle is te beïnvloeden!!

Mijn missie is nu om alle vrouwen in Nederland te inspireren en te helpen naar een hormonale balans.

En te leren wat gezonde voeding en een andere lifestyle met je kan doen. Zodat ook jij energieker, slanker en gezonder het leven door zal gaan.

Ik begeleidt nu meer dan 5 jaar vrouwen in mijn praktijk en middels mijn online programma’s . En ken vele successen en heel veel dames ervaren meer energie, een slanker lichaam en zitten heerlijk in hun vel alleen het gaat allemaal niet vanzelf.

Ik ga jou ook helpen om dit te bereiken!

Jouw hormonen hebben een hele grote invloed op je gezondheid en je gewicht. Jouw hormonen regelen je stofwisseling, alle processen in je lichaam. En zij zorgen ervoor dat je letterlijk weer lekker in je vel komt te zitten. Daarom zo ontzettend belangrijk om je goed voor jezelf en je hormonen te zorgen.

Lieve gezonde groet,

Francisca van den Berg

Hormoon-Gewichtsexpert