Groente-fruit met yoghurt knoflook saus

Benodigdheden: Groot bord, kommetje, knoflookperser
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediƫnten:
Voor 2-4 personen

– 1 gele paprika
– 1 rode paprika
– 1 oranje paprika
– 250 gram snoeptomaatjes (meerdere kleuren)
– 2 nectarines
– 4 eetlepels soya of gewone yoghurt
– 10 eetlepels mayonaise (bijvoorbeeld veganistisch biologische mayonaise van de Ekoplaza)
– 4 teentjes knoflook
– 1 theelepel ahornsiroop
– 5 gram verse peterselie, fijn gesneden
– 50 gram rucola

  1. Snijd alle groenten en nectarines in repen en partjes
  2. Doe in een kommetje de yoghurt, mayonaise en ahornsiroop en roer het goed door elkaar
  3. Pers de teentjes knoflook uit boven het kommetje en roer het nogmaals door elkaar
  4. Leg de gesneden groenten en nectarine op het grote bord.
  5. Zet de yoghurt knoflook saus ernaast of leg het erboven op
  6. Strooi de peterselie en rucola er overheen

Tip: Heerlijk als tussendoortje, voor bij de bbq of als lichte lunch salade