Eierkoeken: Gluten en koemelk Vrij

  • 6 eieren
  • 200 gram amandel meel
  • 50 gram kokosmeel
  • 2 eetlepels ( 40 gram ongeveer) kokosolie
  • 70 gram aguave siroop of een ander zoetmiddel wat je fijn vind
  • 10 druppels vanille extract bio
  • ½ theelepel bakpoeder

evt extra toevoegen

  • 100 gram gewelde rozijnen
  • 100 gram blauwe bessen
  • bakpapier

Oven hetelucht op 160 graden 20-30 minuten bakken

  1. Klop de eieren los en voeg de kokos olie, vanille en aguave siroop toe.
  2. Klop goed door.
  3. Voeg daarna het meel toe.
  4. Roer even stevig door met de kloppers. Laat even staan zodat het kokosmeel het vocht kan opnemen.
  5. Het deeg is nog wel een beetje vloeibaar. Is dat niet het geval voeg dan evt plantaardige melk of een beetje water toe. Is het te dun voeg dan kleine beetjes kokosmeel toe. (Kokosmeel absorbeert heel erg veel vocht dus het word snel te droog)

Voeg als laatste eventueel de rozijnen of blauwe bessen toe. Het hoeft niet want zonder zijn ze ook lekker.

Leg het bakpapier op de bakplaat. Verdeel het deeg in 10 tot 12 hoopjes op het papier. Het loopt nog wel een beetje uit.

Kijk na 20 minuten of de koeken mooi bruin zijn zo niet even verlengen met 10 minuutjes.

Haal uit de oven en haal ze van de plaat af en laat de koeken afkoelen op een rooster.

Daarna bewaren in een afgesloten trommel.

Ze blijven ongeveer 3 dagen goed.

Je kunt ze ook invriezen en later gebruiken.