Boekweitpannenkoekje met zalm

 Voor 1 persoon

 Benodigdheden: koekenpan, bord, 2 kommetjes , garde

Bereidingstijd: 10 minuten

 Ingrediënten:

 – 50 gram boekweitmeel

–  100 ml amandel- of havermelk

– Snufje zout
– 1 ei
– Klontje kokosolie
– 75 gram verse spinazie
– 25 gram rucola
– 1 blaadje witlof, in reepjes gesneden
– ½ rode ui, in ringen gesneden
– Sap van een halve citroen
– Sap van een ½ sinaasappel
– 1 theelepel olijfolie
– Eetlepel kappertjes
– Snufje peper
– 75 gram gerookte zalm
– 5 gram verse selderij, fijngesneden

 

Bereiding: 

  1. Mix met een garde het meel, ei, de melk en zout in een kommetje tot een dik beslag
  2. Verhit de koekenpan met een klontje kokosolie en bak 2 middelgrote pannenkoekjes
  3. Leg de spinazie, rucola en witlof op het bord
  4. Roer de sinaasappelsap, citroensap, olie, kappertjes en peper in een kommetje door elkaar
  5. Giet de dressing over de spinazie/rucola salade. Breng eventueel om smaak met zout en peper
  6. Leg de pannenkoekjes op een schoon bord en leg de salade, rode ui en zalm erboven op
  7. Strooi tot slot de fijngesneden selderij er overheen