Voor 8 personen
Ingredienten:
- 800 gram pastinaken
- 4 sjalotten
- 8 el traditionele olijfolie
- 4 tenen knoflook (heel)
- 3 liter bouillon ( gist vrij tablet)
- 8 eieren
- 500 gram kastanje champignons
- 2 tl gedroogde dille
- 250 gram kokosmelk
Beschrijving
- Schil de pastinaak en snijd in stukje. Snipper de sjalot. Verhit olie in een soeppan en fruit de sjalot en de knoflook in 1 minuut. Voeg de pastinaak toe en bak 2 min.mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de pastinaak in 10 minuten gaar.
- Kook ondertussen de eieren bijna hard.
- Snijd de champignons en bak ze in 4 minuten op middelhoog vuur.
- Pers de knoflook erboven en bak 1 minuut mee
- Roer ondertussen de dille door de kokosmelk. Breng op smaak met peper.
- Pureer de soep met staafmixer. Breng op smaakte peper eventueel zout.
- Verdeel de soep over de kommen.
- Halveer de eieren en leg in de soep.
- Verdeel de champignons erover en schep er wat kokosmelk op