https://franciscavandenberg.nl/

Voor 8 personen

Ingredienten:

  • 800 gram pastinaken
  • 4 sjalotten
  • 8 el traditionele olijfolie
  • 4 tenen knoflook (heel)
  • 3 liter bouillon ( gist vrij tablet)
  • 8 eieren
  • 500 gram kastanje champignons
  • 2 tl gedroogde dille
  • 250 gram kokosmelk

Beschrijving

  1. Schil de pastinaak en snijd in stukje. Snipper de sjalot. Verhit olie in een soeppan en fruit de sjalot en de knoflook in 1 minuut. Voeg de pastinaak toe en bak 2 min.mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de pastinaak in 10 minuten gaar.
  2. Kook ondertussen de eieren bijna hard.
  3. Snijd de champignons en bak ze in 4 minuten op middelhoog vuur.
  4. Pers de knoflook erboven en bak 1 minuut mee
  5. Roer ondertussen de dille door de kokosmelk. Breng op smaak met peper.
  6. Pureer de soep met staafmixer. Breng op smaakte peper eventueel zout.
  7. Verdeel de soep over de kommen.
  8. Halveer de eieren en leg in de soep.
  9. Verdeel de champignons erover en schep er wat kokosmelk op
×