Gevulde puntpaprika met spinazie - Francisca van den Berg

 Ingrediënten:

  •  1 courgette
  •  5 stengels lente-ui
  •  3 tenen knoflook, gepeld
  •  1 el olijfolie
  •  500 gram spinazie
  •  zout en peper
  •  4 rode puntpaprika’s
  •  100 gram Feta
  •  50 gram pijnboompitten 

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven op 160 graden
  2. Snij de harde kant van de courgette en snij in de lengte in dunne plakken
  3. Snipper de lente-ui en hak de knoflook fijn
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en courgette lichtbruin aan.
  5. Voeg daarna de spinazie toe en bak mee totdat de spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout en peper
  6. Snij de puntpaprika’s in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Vul vervolgens de paprika’s met het spinaziemengsel en verkruimel de feta erover
  7. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten goudbruin
  8. Verdeel de pijnboompitten over de gevulde paprika’s en bak de paprika’s in 20 minuten in de oven.